A Corian a DuPont cég által kifejlesztett praktikus, szilárd felületű anyag, alumínium-trihidrát, színezék, és akril gyanta (PMMA) elegye. A Corián lehetőséget biztosít a tervezőknek, hogy új, tartós formákat hozhassanak létre mind a magán, mind pedig a közületi megrendelők számára.

 

Jellemzői

 

Ellenálló

A Corian 1967-es bevezetése óta bebizonyította, hogy rendkívül tartós, sokoldalú anyag, amivel könnyű megbarátkozni az élet minden területén. Túléli a napi használat során keletkező hatásokat, metszéseket, vágásokat.

A Corian ellenálóképességét tesztelték a legtöbb sav, UV sugarak és különböző szennyezőanyagok előfordulása esetén. Ezek a speciális tesztek kérésre megtekinthetőek.

 

Szilárd

A színek és a minták az anyag teljes vastagságában végigfutnak, így a kopás nem vehető észre.

A Corian egy olyan szilárd anyag, amelyet nem lehet rétegeire bontani.

 

Nem látszó illesztések

A speciális ragasztónak és illesztéseknek köszönhetően gyakorlatilag végtelen, látszó illesztés nélküli felületeket képezhetünk. A műhelyben előre összeállított kisebb-nagyobb darabokból a helyszínen összefüggő, alig észrevehető illesztésű munkaasztalokat is készíthetünk.

 

Higiénikus

Mivel nem pórozus szerkezetű anyag, ezért a baktériumok és a penész nem tud a rétegeibe beférkőzni. Ha a Corian tisztának látszik, akkor az tényleg tiszta.

 

Javítható

A Corian felületek felújíthatóak, ami annyit jelent, hogy teljesen helyre lehet állítani a felületet a háztatásban használt szokványos, nem karcoló tisztítóanyaggal, és tisztitóeszközzel. Például a cigeretta parazsa okozta elszíneződések ilyen módon könnyen eltávolíthatóak.

A helytelen használatból eredő sérüléseket a - legtöbb esetben - ki lehet javítani.

Az anyag tartóssága, hosszú élettartama és javíthatósága teszi a Corian-t gazdaságosan felhasználható alapanyaggá.

 

Hőkezeléssel alakítható

A Corian-t ellenőrzött hőmérsékleten történő hőkezeléssel formázhatjuk, így különböző 2D-s és 3D-s tárgyakat készíthetünk, mint például mosdócsésze, öltözőasztal, oszlopok, stb..

 

Átlátszó

Vannak áttetsző anyagok is, ezek különösen világosabb színekben és 6 mm vastag lapok esetén érvényesülnek. Sok tervező használja lámpák kialakításához. A fény kihangsúlyozza a Corian háromdimenziós szerkezetét.

 

Megmunkálható a fához hasonló módon

A Corian-t a keményfához hasonlóan lehet megmunkálni, az asztalosiparban elterjedt eszközök segítségével. A legtöbb Corian megmunkáló eredetileg asztalos volt.

 

QUALITY NETWORK (QN)

MINŐSÉGI HÁLÓZAT

A DuPont cég Corian lemezeket és tömböket készít. Ezekbe a félkész termékekbe a tervezők lehelnek „életet”. A DuPont egy olyan emberekből álló minőségi hálózatot hozott létre, akik a legjobb berendezéseket és szolgáltatásokat biztosítják a Corian termékek létrehozásához.

 

Elsődleges céljuk, a Corian termékekkel szembeni vevői elégedettséget növeljék. A Quality Network tagok, vagyis a minősített, okleveles gyártók, ugyancsak felelősek a 10 éves Meghatározott Garancia program alkalmazásáért és teljesítéséért.